Tegenwoordig is internet bijna onmisbaar, Nederland telt op dit moment bijna 11 miljoen internet gebruikers. Iedereen is op zoek naar een snelle maar ook betrouwbare internetverbinding. ADSL, VDSL of kabel zijn de meest gekozen verbindingen. Glasvezel wordt ook steeds meer gebruikt dankzij de acties van Reggefiber. Voor elk soort gebruik en voor ieder budget bestaat er een geschikt internet abonnement.

ADSL, VDSL en kabel
ADSL blijkt de meest geschikte verbinding voor de gemiddelde gebruiker, het biedt een maximale snelheid van 24 Mb/s en is geschikt voor het zoeken van informatie, online bankzaken, mailen enzovoort. ADSL is in de meeste gevallen goedkoper dan kabel- of glasvezel. VDSL heeft een internetsnelheid tot 50 Mb/s en is daarmee de snelle variant van ADSL. Voor gamers en gebruikers die veel downloaden is een internet abonnement via VDSL interessant. Kabel is geschikt voor meerdere grote toepassingen tegelijkertijd. Kabel heeft een internetsnelheid tot 120 Mb/s, waardoor meerdere personen in één huis op hetzelfde moment kunnen downloaden, gamen en streamen.

Glasvezel
Glasvezel is in opkomst en wordt steeds populairder. Glasvezel internet haalt snelheden tot 10 Gb/s en is daarmee het snelst van alle internet verbindingen. Een abonnement op glasvezel internet is geschikt voor wie veel grote bestanden download of mailt. Met glasvezel is bijna alles mogelijk.

Het aanbod
Via internet is het mogelijk om te bekijken welke providers op welk adres abonnementen leveren via een postcodecheck bij Laagsteprijswijzer.nl. Verschillende aanbieders van internet abonnementen zijn CanalDigitaal, KPN, Scarlet, Tele2, Telfort, T-Mobile, Vodafone, UPC, XS4ALL en Ziggo. Iedere aanbieder bedient een eigen verzorgingsgebied. Via internet is het mogelijk om te bekijken welke providers op welk adres abonnementen leveren via een postcodecheck. Vervolgens kunnen specificaties van verschillende abonnementen met elkaar worden vergeleken. Naast een internet abonnement bieden vele providers ook een internet abonnement in combinatie met een televisie abonnement of een alles-in-1 pakket. Het internet abonnement wordt dan gecombineerd met bellen en televisie. Zo’n pakket is vaak veel voordeliger dan wanneer er voor elk onderdeel een los abonnement wordt afgesloten.