Bij digitale televisie wordt een digitaal signaal verzonden om zo beeld en geluid door te geven. Digitale signalen kunnen beeld en geluid kwalitatief beter doorgeven. Digitale tv komt het best tot zijn recht op plasma of andere platte beeldschermen. Aanbieders van digitale tv bieden verschillende soorten abonnementen aan, er is volop keus. Voor een digitaal tv abonnement is het verstandig alle opties goed met elkaar te vergelijken. Welk abonnement bij u past is afhankelijk van verschillende factoren.

Het basis- of pluspakket
Bij iedere aanbieder is het mogelijk een basis- of standaardpakket af te sluiten. Een basispakket bestaat uit digitale tv en radio. Het aantal zenders zal rond de 60 liggen maar is per aanbieder verschillend. Voor het ontvangen van digitale tv is een HD ontvanger nodig, deze wordt gratis of tegen een vergoeding bijgeleverd. Bij een basispakket zal de digitale tv altijd van uitstekende kwaliteit zijn. Voor meer zenders kan er een abonnement op een plus- of extra pakket worden afgesloten. Het abonnement kan eenvoudig worden uitgebreid met extra tv-pakketten, voor meer sport, film of entertainment op tv. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om een proefpakket af te sluiten voor enige tijd, daarna kan men beslissen of er een abonnement op het extra pakket wordt afgesloten.

Het alles- in-1 een pakket
Een andere mogelijkheid is het alles-in-1 pakket, alles in één bundel voor een scherpe prijs. Men sluit een abonnement af en er wordt één prijs betaald voor televisie, bellen en internet. In een alles-in-1 pakket zit een standaard aantal televisiezenders, deze zenders kunnen worden uitgebreid met behulp van de extra-pakketten. Het grote voordeel van een alles-in-1 pakket is dat men veel voordeliger uit is dan wanneer er een apart abonnement wordt afgesloten voor de telefoon, televisie en internet.

Digitale televisie en internet
Voor wie niet veel belt of geen gebruik meer maakt van een huistelefoon is het ook mogelijk een abonnement af te sluiten voor digitale televisie en internet samen. Net als bij het alles-in-1 pakket zit hier een standaard aantal televisiezenders bij, het is mogelijk het aantal zenders uit te breiden door middel van een extra-pakket. Een abonnement waarbij digitale televisie en internet worden gecombineerd is voordeliger dan wanneer beide apart worden afgesloten.

Interactieve televisie
Naast het pakket waar men een abonnement op neemt, is het mogelijk te kiezen voor interactieve televisie. Het aantal zenders is afhankelijk van het abonnement dat wordt gekozen. Met Interactieve Televisie is het vervolgens mogelijk terug te spoelen, te pauzeren, programma’s op te nemen en gemiste uitzendingen kunnen worden terug gekeken. Door de uitbreiding van Interactieve Televisie profiteert men van extra gemak, veel keuze en vrijheid.