Interactieve televisie maakt het mogelijk dat de kijker zelf bepaalt wat men wil kijken. Via de aanbieder kunnen gemiste programma’s worden teruggekeken met Programma Gemist en er kunnen films worden gehuurd door middel van Video on Demand. Providers Tele2, KPN, UPC en Ziggo bieden interactieve televisie aan.

Tele2
In het basispakket van Tele2 wordt ook interactieve televisie aangeboden. Men heeft toegang tot de tele2 Videotheek met een aanbod uit 500 films en series. Deze films en series kan men huren van af €0,99 en zijn 24 uur beschikbaar. Voor €5 extra per maand is het HD-pakket gecombineerd met Programma Gemist. Hier kunnen programma’s van NL 1,2 en 3 en Net 5, SBS6 en Veronica tot 10 dagen na de uitzending gratis worden teruggekeken. De benodigde decoder krijgt de klant in bruikleen.

KPN
In het basispakket van KPN Interactieve tv zit de Videotheek waarin ruim 2000 films en series kunnen worden gehuurd vanaf €0,99 per film voor 24 uur. Naast de Videotheek zit ook Programma gemist in het basispakket, waar tot 2 dagen een selectie programma’s van NL 1,2 en 3 is terug te zien. Met een pluspakket voor €10 per maand kunnen ook programma’s van andere zenders worden teruggekeken tot 10 dagen na de uitzending. De decoder krijgt de klant in bruikleen.

UPC
Bij het basispakket van UPC kan via interactieve tv, programma’s van de zenders NL1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net 5 en Veronica worden teruggekeken welke vandaag of gisteren zijn uitgezonden. Voor de meeste RTL programma’s moet €0,99 worden betaald. Er kan een royaal abonnement worden afgesloten, programma’s kunnen dan tot 10 dagen na de uitzending worden bekeken. Bij het basispakket en het royaal abonnement kunnen films voor €0,99 cent via UPC on Demand worden gehuurd. Er is keuze uit ruim 400 films, bij het royaal abonnement is er ook keuze uit series en documentaires. De decoder krijgt de klant in bruikleen.

Ziggo
Ook Ziggo biedt interactieve televisie in het basispakket aan. Programma’s van NL 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net 5 en Veronica zijn terug te kijken van TV Gemist tot 10 dagen na uitzending. Voor een aantal programma’s moet €0,45 per aflevering worden betaald. Een aantal films kunnen iedere maand gratis worden bekeken via de Videotheek, voor de rest moet betaald worden. Met een TV Plus of TV Extra pakket kunnen programma’s van meer zenders worden teruggekeken. De decoder moet men bij een abonnement van Ziggo zelf aanschaffen, van belang is dat deze geschikt is voor interactieve tv. Bij Ziggo kost de decoder €459.